מהו גודל המחסן שאתם מנהלים ומהי הצפיפות בין המדפים והמעברים? שאלות כאלו יסייעו לכם בהחלטה האם אתם זקוקים לעגלת משטחים או למלגזה על מנת לייעל את העבודה, תוך שאתם שומרים על בטיחות העובדים
ממש באותו האופן שמחסני סחורה נבדלים זה מזה בגודל, בסוג המבנה – פתוח או מקורה, במאפייני הסחורה, בתדירות השינוע שלה בין המדפים והחוצה לשילוח, בגובה המדפים, בכמות העובדים ועוד ועוד, כך גם הצורך במכשיר שינוע כזה או אחר משתנה.
מחסנים גדולים, עם כמויות סחורה גדולות וכבדות ועם עובדים המוכשרים לכך, יעדיפו ככל הנראה לעשות שימוש במלגזה חשמלית או במלגזת דיזל, בהתאם לסוג הסחורה ולמאפייני המתחם, אך אם מדובר במחסן קטן או בעסק מתחיל, כדאי לשקול להתחיל משימוש בעגלה חשמלית, שתהיה “גיים צ’יינג’ר” של ממש בהתנהלות היעילה של המחסן.
בהנחה שאתם לא מעוניינים שהעובדים שלכם יסחבו מאסות של סחורה בכוחות עצמם, מה שגם עלול לסכן את בריאותם וגם יפגע בפרודקטיביות וביעילות של יום העבודה, כדאי לשלב מכשיר כמו עגלת משטחים חשמלית, שהשימוש בו הוא פשוט יותר ואינו מצריך הכשרה או הדרכה מיוחדת של העובדים.
מהו ההבדל העיקרי בין מלגזה לעגלת משטחים חשמלית?
כאמור, הייעוד הראשי גם של מלגזה וגם של עגלת משטחים – הוא שינוע סחורה בתוך המחסן. בין שמדובר בהורדה או הרמה של סחורה מהמדפים או אליהם, שינוע בין המעברים או ניוד החוצה לרכבי הייצוא, ככל הנראה תזדקקו לאחת מהן. אחד ההבדלים העיקריים בין מלגזה לעגלת משטחים הוא הגודל שלהם. מלגזות הן רחבות וגדולות, ואי לכך יתקשו למשל לעבור בין מעברים צרים, שנפוצים היום במחסנים שתוכננו כדי לנצל כמה שיותר שטח לצורך אחסנת סחורה. עגלות משטחים הן קומפקטיות יותר ומסוגלות לנוע בין המעברים הצרים הללו.
עוד הבדלים כמובן מתבטאים במחירים. מלגזה כרוכה בהוצאה כלכלית משמעותית יותר מאשר הסכום שעגלת משטחים מצריכה. כמו כן, מלגזות, מאחר והן כלי רכב של ממש, מצריכות טיפולי תחזוקה ובדיקות בטיחות באופן שוטף, וכמובן הדרכה מוקפדת של המפעיל, שיידע גם לתפעל את המלגזה ביעילות וגם לשמור על הבטיחות של הסביבה ושל עצמו.
העגלה החשמלית האיכותית ביותר שמומלץ להכניס לעסק שלכם
במידה והפרמטרים והמאפיינים של העסק או המחסן שלכם מתאימים יותר לעבודה עם עגלת משטחים חשמלית, כדאי להכיר את אלו של חברת לינדה הגרמנית, שהיא בין הוותיקות והמקצועיות ביותר בתחום הציוד למחסנים, לרבות מלגזות, מלגזונים ועגלות משטחים. המכשירים שהיא מייצרת ידועים באמינותם ובאיכותם חסרת הפשרות כמו שרק הגרמנים יודעים לעשות.
אחד הדגמים הפופולריים של עגלות המשטחים של חברת לינדה, שתוכלו למצוא כיום בישראל, מתאים לפריקה וטעינה של משטחים כפולים, באמצעות שיניים ורגליים העובדות בו זמנית, בסנכרון המייעל את העבודה ומגביר את ההספק באופן משמעותי ביותר. העגלה מדגם זה מאפשרת גם ללקט ולפרוק באופן ידני, זאת הודות לתורן המתרומם לפי רצונכם, לגובה אותו יכתיב לו המפעיל. המנגנון המכני של העגלה משחרר את העובד מכל מאמץ פיזי במהלך העבודה.
בטיחות המפעיל נמצאת בראש סדר העדיפויות של חברת לינדה, ומתבטאת בעגלות המשטחים החשמליות, בפונקציית המהירות היחסית, המווסתת באופן אוטומטי את מהירות הנסיעה, בהתאם למרחק בין העגלה למפעיל, בשדה ראייה רחב וברור, גלגלי עומס ותורן הרמה חזק במיוחד.
כושר ההרמה של עגלות המשטחים החשמליות נע בין 0.6-0.8 טון על שיני העגלה, ובין 1.6-1.8 על רגלי העומס.