בטיחות במחסנים ובסביבת הייצור, היא בראש סדר העדיפויות בתחום הלוגיסטיקה. עם הדרישות הגוברת והולכת של טיפול בחומרים בימינו, חיוני להקפיד על אמצעים אמינים להגנה על נהגים ועובדים, כמו גם על הסחורה המועברת, על המדפים ועל כל ציוד אחר. הכלים והמכשירים התעשייתיים צריכים לעבוד יותר ויותר מהר, ובאופן גמיש ויעיל, כעל מנת לעמוד בדרישות ההולכות וגדלות אלו. אתגרים אלו מגבירים את הסיכון לתאונות.
התמקדות בבטיחות בעבודה
תוצאות מחקר של המשרד הסטטיסטי של האיחוד האירופי, מדגימות עד כמה נושא הבטיחות בעבודה הוא קריטי: לפי ניתוח של תאונות עבודה באיחוד האירופי, כמעט 18 אחוזים מכל התאונות הגדולות, נגרמות כתוצאה מהובלה ואחסון. לפי מחקר אחר, במחסנים בגרמניה מתרחשות בממוצע מעל 145 תאונות ליום עבודה, כולל 50 תאונות עם מלגזות ו-29 עם עגלות משטחים.
הבטיחות כסטנדרט
המלגזות ועגלות המשטחים מבית Linde Material Handling, מצוידות בפיצ’רים רבים אשר מגבירים בטיחות אקטיבית ופסיבית בעבודה במחסנים, ובכך מונעים תאונות מלגזה. זה מתחיל בקו המתאר של המלגזה: תא העבודה של הנהג או המפעיל מצויד כך שכל גופו של הנהג נשאר בגבולות המלגזה, ובו בזמן מאפשר לנהג לפקוח עין על כל הסביבה. כבטנדרט, חברת לינדה מייחסת חשיבות רבה לראות ברורה עבור המפעיל.
בנוסף, קו המתאר של השלדה של הציוד לטיפול בחומרים, נועד להבטיח את בטיחות הנהג ולספק לו ראות ברורה על המטען שמלפנים ועל הסביבה.
אפילו במהירות מלאה, נהגים יכולים לסמוך על תכונות הבטיחות המותקנות כסטנדרט במלגזות. כמו כן, מלגזות רבות תוצרת החברה מצוידות במספר מערכות בלימה עצמאיות שונות. המאפיינים הסטנדרטיים כוללים לדוגמא, בלמי חניה אוטומטיים, המונעים מהמשאיות להתגלגל ללא כוונה על רמפות או בעת העמסת משאיות. בנוסף, הפיצ’ר המכונה Linde Curve Assist מתאים אוטומטית את המהירות בעת פניות.
אסור להקל ראש בעניין הבטיחות בעבודה במחסנים
חשוב לזכור, המחסנים שלכם לא רק מאחסנים מלאי של סחורה וציוד, אלא גם טומנים בחובם פוטנציאל לסכנות רבות.
טיפול בחומרים , על ידי ציוד ממונע או ידני – עלול לגרום לפציעות בידיים, באצבעות, ברגליים ובבוהנות. העובדים עלולים להחליק, למעוד וליפול, וחפצים כבדים יכולים ליפול עליהם. מלגזות וציוד אחר כמו עגלות משטחים עמוסות לעייפה, מוסיפות לסכנה. ובל נשכח סכינים לחיתוך קופסאות, מסמרים ושבבים על משטחי עץ, ופציעות גב הנגרמות מהרמה לא נכונה.
יתר על כן, סכנות בטיחות במחסן יכולות להשתנות מרגע לרגע, בהתאם למשימה המתבצעת, הציוד בו משתמשים, החומרים בהם מטפלים ועוד.
בגלל כל הסיכונים הפוטנציאליים, הוגדרו תקני בטיחות רבים ומגוונים, המסדירים את הפעילות במחסנים. לדוגמא – תדרוך מוקפד של עובדי המחסן לגבי נוהלי בטיחות,. הצטיידות בלבוש מגן כגון כפפות, נעליים בטיחותיות, הגנה על העיניים באמצעות משקפיים מתאימים, הגנה על האוזניים מפני רעש חזק באמצעות אטמים ייעודיים, וחבישת קסדה על הראש.
מעבר לכך, חשוב להיות ערניים ולשים לב גם להתנהלותם של אחרים בסביבת העבודה – ובמיוחד לתנועת מלגזות וציוד מסוכן אחר.
יש לערום ולאחסן חומרים כראוי כך שיהיו יציבים, מאובטחים ולא יהוו סכנה כלשהי – לרבות סכנת שריפה.
כמו כן, תחזוקה טובה חיונית לבטיחות המחסנים, וגם מאפשרת לעובדים לתפקד בצורה יעילה ופרודוקטיבית יותר. כמה כללים שיש להקפיד עליהם הם להימנע מהשארת פריטים במעברים, על הרצפה, ומהעמסתם בצורה לא בטוחה על משטח.
במידה ונשפכו נוזלים על הרצפה, יש לייבשם באופן מיידי, ובנוסף, יש לוודא שמטפי כיבוי האש זמינים ויציאות החירום פנויות בכל זמן נתון.